Site Loader
Новини

     Вчителювання під час війни потребує багато зусиль. А от часу на відновлення ресурсу бракує. Чи можливо в умовах війни залишатися в ресурсі, тренувати психологічну стійкість та знаходити час для відновлення?

     Аби підтримати педагогів, які працюють в умовах війни, Центр професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради продовжує впроваджувати проєкт з психологічної підтримки педагогів «Шлях до себе». 7 грудня 2023 року на базі Центру для вчителів професійної спільноти 2-х класів міста Конотоп був проведений оздоровчий коучинг із залученням практичного психолога Конотопського ліцею №5 Олени Тихоненко та вчителя трудового навчання Конотопського ліцею №1 Ірини Тищенко.

    На початку заходу консультант Центру Валентина Худенко налаштувала учасників на роботу та наголосила на важливості в цей складний час вміти дбати про себе. Практичний психолог Олена Тихоненко провела для педагогів практикум «Гумор як терапія для вивільнення емоцій», на якому  вчителі дізнались про те, як додати гумору на заняттях, який сміх вважається терапевтичним. Вчителі виконували сміхотерапевтичні вправи, пригадали найвідоміші меми про вчителів та учнів, створили топ улюблених фільмів для підняття настрою, повправлялись у малюванні мемів. На майстерці «Виготовлення новорічної листівки» педагоги опановували нові техніки у  виготовленні новорічних листівок, які потім будуть застосовувати на своїх уроках.

    Атмосфера створена під час заходу сприяла творчості та психологічному розвантаженню вчителів.

Marina