Site Loader
Новини

06 грудня 2023 року в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Сумської області відбулося засідання творчої групи заступників директорів закладів загальної середньої освіти міста Конотоп з теми «Атестація 2024: нові підходи до присвоєння кваліфікацій та педагогічних звань»

Відомо, що атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

Метою атестації є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу.

Основними принципами атестації є відкритість та колегіальність, гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічного працівника, повнота, об’єктивність та системність оцінювання його педагогічної діяльності.

Отже, під час засідання було продумано й обговорено:

  • особливості індивідуалізації потреб в документуванні результативності та педагогічної активності вчителя;
  • методи оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника з урахуванням його посадових обов’язків і вимог професійного стандарту (п. 7 Професійного стандарту).

Для належної організації вивчення практичного досвіду роботи вчителя, ознайомилися з методикою експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації.

Напрацювання творчої групи стануть у нагоді членам атестаційних комісій.

Атестація 2024      Атестація 2024

konotopcprpp