Site Loader
Новини

     Які навички 21 століття необхідні сучасним учням, щоб досягти успіху в епоху інформації?  Це навички, які покликані допомогти учням не відставати від блискавичного темпу сучасних ринків. Роль освіти полягає в тому, щоб допомогти кожному учневі навчитися вчитися. Сучасне навчання заохочує співпрацю, мотивує до навчання, надихає на творчість, навчає критично мислити.

     28 січня 2023 року відбулася регіональна (не)конференція для шкільних педагогів магістральний Міні-EdСamp Konotop за темою «Як набути навичок ХХІ століття в освіті», яка зібрала небайдужих освітян, які бажають вдосконалювати процес навчання, впроваджувати інновації в навчальний процес, робити його ефективнішим і цікавішим.

     Консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Олена Зимовець, Марина Хоменко, Валентина Худенко, були не тільки активними учасниками заходу, а й стали спікерками (не)конференції. Валентина Худенко розкрила тему «Використання цифрових освітніх технологій як інструмент активного навчання». Марина Хоменко та Олена Зимовець – «Активне навчання та навчальні стратегії. Онлайн вправи для розвитку критичного мислення». Присутні ознайомилися з інтерактивними сервісами та можливостями їх використання, які можна адаптувати для офлайн та онлайн навчання, а мобільні телефони учнів перетворити на зручний інструмент для вчителя.

     Однією з цікавих подій цьогорічного EdCamp була учительська сесія, під час якої учителі поділилися своїм навчальним досвідом, «родзинками» у роботі.

     Учасники (не)конференції обмінялися досвідом, набули нових знань та вмінь, надихнулися цікавими, креативними ідеями для подальшої роботи.



Marina