Site Loader
Новини

     09-11 січня 2023 року відбулися засідання професійних спільнот вчителів міста Конотопа за темою: «Досвід та результат використання цифрових освітніх технологій в умовах військового стану», організовані Центром професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради. Засідання модерували консультанти Центру: Олена Зимовець, Валентина Худенко, Марина Хоменко, психолог Олена Шкурко, директор Ганна Мещишена.

    Освіта – це цикл навчання без кінця. Безперервна освіта допомагає педагогам постійно вдосконалювати свої навички та ставати більш професійними у своїй роботі.  Професійний розвиток для вчителів перетворює їх на сильніших і придатніших вчителів, дозволяючи їм проводити корисні та персоналізовані уроки для учнів сьогодні.

     В ході зустрічей консультанти Центру надали інформацію щодо використання інтерактивних сервісів під час дистанційного навчання. Учителі, які атестуються презентували свій досвід роботи «Досвід, результат, успіх».

     З метою обміну досвідом роботи та професійного розвитку педагоги всіх спільнот презентували напрацьовані матеріали з використання цифрових освітніх технологій під час викладання предметів в умовах воєнного стану.

     Для того, щоб налаштуватись на спілкування та віднайти свої ресурси, психолог Центру Шкурко Олена провела з учителями дієві та цікаві вправи «Знайди позитив» та «Парасолька». Основним завданням яких було активізувати особисті ресурси, мобілізувати психологічний потенціал вчителя для подолання негативних наслідків надзвичайних обставин.

    З метою планування та покращення роботи Центру було проведено анкетування серед педагогів міста.

    Робота засідань професійних спільнот була конструктивною та дієвою. Усі педагоги отримали низку важливих практичних рекомендацій для використання у роботі.

Marina