Site Loader
Новини

     8 грудня 2022 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради відбувся онлайн-семінар для практичних психологів та соціальних педагогів міста за темою: «Збереження психічного здоров’я педагогів в умовах воєнного стану» в рамках атестації практичного психолога Конотопського ліцею № 3 Логвінової Світлани. В ході семінару психологом було проведено заняття з елементами тренінгу «Використання дихальних та м’язових вправ для розвитку саморегуляції та стресостійкості у педагогів».

    Під час заняття учасники отримали корисні знання щодо розуміння проявів стресу та його наслідків для організму людини, детально ознайомилися з поняттям стресостійкість, отримали корисні поради  щодо подолання та профілактики стресу. 

    В ході семінару психолог Конотопського ліцею №12 Філічева Наталія поділилася досвідом щодо засобів стабілізації емоційного стану педагогів. Психолог Центру Шкурко Олена розповіла про психологічні ресурси особистості та важливість їх відновлення та збереження у подоланні кризи, ознайомила з дієвими практиками арт-терапії щодо накопичення ресурсів.

Marina