Site Loader
Новини

     В закладах освіти міста продовжується реалізація обласного проєкту «Надання послуг з психосоціальної підтримки в Сумській області», який реалізується ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ). З травня по червень 2024 року в закладах освіти міста будуть проведені групові консультації та активності для батьків, педагогів, учнівської молоді з набуття навичок позитивного батьківства та формування у молоді оптимістичного бачення майбутнього. Учасники/ці групових консультацій та активностей  для батьків та педагогів отримають навички з самодопомоги та допомоги дитині в стресових подіях; здорового способу життя; позитивних активностей батьків та дітей; позитивного мислення, терплячості, адаптації до змін, наполегливості; визначення проблем, формування цінностей; подолання травми в наслідок конфлікту чи кризи. Фасилітатори даного проекту: Шкурко Олена Сергіївна, Литвиновська Вікторія Юріївна, Базарна Олена Миколаївна, Прасол Ілона Олександрівна, Петриченко Лариса Іванівна.

     Перші заходи з батьками та педагогами щодо набуття навичок позитивного батьківства були проведені 23 та 24 травня на базі Конотопського ДНЗ «Теремок» психологом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Шкурко Оленою. Присутнім на заході  була запропонована тема  «Вікові зміни на різних етапах дорослішання дитини». Учасники мали змогу розширити усвідомлення про концепцію розвитку дитини; ознайомились з основними показниками та особливостями розвитку дитини на різних етапах дорослішання; навчалися навичкам підтримки дітей; обговорювали походження батьківських тривог щодо можливих затримок у розвитку дитини; створювали чек-лист контактів перенаправлення у громаді служб, організацій, центрів, куди можна звернутися у разі потреби. Під час заходу батьки та педагоги разом з фасилітаторами проекту активно обговорювали питання щодо особливостей підліткового віку, відстоювання власних кордонів та поваги до кордонів дитини; піднімали теми заохочення і покарання дітей, дитячого негативізму, гіперопіки тощо.

     Також розпочався цикл заходів  з учнівською молоддю. Перші заняття для учнів старшої школи були проведені на базі Конотопського ліцею № 1. Під час проведення заходів учасники  отримають навички комунікації; вирішення проблем та боротьби з викликами, з якими зустрічаються молоді люди; знаходження ресурсних каналів; формування оптимістичного бачення майбутнього.

Marina