Site Loader
Новини

     Збереження психологічного здоров’я педагога набуває дедалі більшої ваги, адже у його професійній діяльності кількість стресогенних чинників постійно зростає. Наслідками їхнього впливу є постійне переживання, дратівливість, тривожність, надмірна схвильованість, невпевненість, що негативно позначається на здоров’ї педагога та призводить до професійного вигорання. Аби уникнути цього, одним із головних завдань педагога та керівника навчального закладу має бути робота над збереженням та зміцненням психологічного здоров’я.

     1 лютого 2024 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Сумської області проведений оздоровчий коучинг «Шлях до себе» із залученням психолога Центру Олени Шкурко та вчителя трудового навчання Конотопського ліцею №10 Наталії Сівер.

     На початку заходу консультант Центру Валентина Худенко налаштувала учасників на роботу, наголосила на важливості в ці часи дбати про себе.

   Психолог Центру Олена Шкурко провела для педагогів психологічний практикум «Наша «щаслива» хімія»,  учасники мали змогу попрацювати з внутрішнім станом, відслідкувати причини втрати власної енергії, відшукати ресурси на відновлення балансу.

     Вчитель трудового навчання Наталія Сівер на своєму майстер-класі  «Подарункове пакування» ознайомила присутніх з історією пакування. Педагоги власноруч виготовили подарункові коробочки з пластикових пляшок та оздобили їх декоративно.

     Усі учасники заходу отримали задоволення від спілкування та своєї творчої роботи, адже психологічне благополуччя педагогів — запорука високої продуктивності освітнього процесу.

Marina