Site Loader
Новини

     У безпрецедентно складних обставинах, у яких перебуває вітчизняна система освіти протягом останніх чотирьох років унаслідок спочатку пандемії COVID-19, а потім широкомасштабної військової агресії росії, освітяни роблять усе можливе, щоб забезпечити право молодого покоління на освіту. Водночас навіть без достатніх об’єктивних даних, так би мовити, інтуїтивно всі усвідомлюють, що проблеми в галузі освіти наростають, попри докладені зусилля успішність учнівства й студентства знижується.

     8 листопада 2023 року на базі Конотопського ліцею №7 імені Григорія Гуляницького проведена консультація «Навчальні втрати: сутність, причини, наслідки та шляхи подолання». Під час зустрічі консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Валентина Худенко та Олена Зимовець акцентували увагу на:

  • сутності понять «навчальні втрати» й «навчальні розриви»;
  • наслідках навчальних втрат для суспільства;
  • особливостях вимірювання навчальних втрат;
  • використанні платформи Всеукраїнська школа онлайн для планування роботи вчителя щодо виявлення та подолання освітніх втрат з ключових навчальних предметів/інтегрованих курсів.

     Звернули увагу на те, що ВШО дасть змогу поставити точний «діагноз» українській шкільній освіті та виявити прогалини які потребують нагального заповнення.

     Сподіваємось, що отримана інформація стане поштовхом для виявлення та подолання навчальних втрат в закладах загальної середньої освіти.

Marina