Site Loader
Новини

     30 березня 2023 року на базі ЦПРПП КМР проведений оздоровчий коучинг «Шлях до себе» для  вчителів 3-х класів. До заходу були залучені психологині Конотопського ліцею №13, 14 Вікторія Резнік та вчителька  трудового навчання  Конотопського ліцею №13 Валентина Крицька.

     Одним із головних завдань в умовах сьогодення є повсякденна психологічна допомога та емоційна підтримка учасників освітнього процесу. Особливу увагу потрібно приділяти вчителям. Якщо вчителі є стабільними особами, то це безпосередньо впливає на відчуття захищеності та впевненості у дітей. Адже, діти у ці важкі часи повинні відчувати підтримку, опору та турботу від нас дорослих. Також, для стабілізації психоемоційного стану окрім психологічної допомоги дуже ефективною є фізична активність та всі види творчості: танці, малювання, спів, ліпка тощо.

     Отже, разом з психологинею вчителі 3-х класів міста для заспокоєння і гармонізації психоемоційного стану малювали мандалу – символ азіатського мистецтва, яка служить уявленням всесвіту та керівництвом на шляху до просвітління. Слід зазначити, що малювання  мандали – це перетворююча практика, призначена для відновлення внутрішнього світу та мудрості всередині.

     Вчителька Валентина Крицька провела майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки». Разом з педагогами створили неповторні ляльки, які будуть передані як обереги нашим захисникам.

     Усі учасники оздоровчого коучингу отримали задоволення від своєї творчої роботи.

Marina