Site Loader
Новини

 У всіх закладах освіти міста Конотопа активно стартував проєкт «Завджи поруч» . Його метою є надання психологічної підтримки педагогам, як умови збереження психічного здоров’я здобувачів освіти. У закладах освіти, де на даний час відсутні практичні психологи, впровадженням даного проєкту опікується психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Шкурко Олена.

На першому етапі реалізації проєкту увага приділялась вивченню актуальних запитів педагогів щодо тематики зустрічей, інформуванню їх щодо мотивації участі у проєкті, мети та етапів його впровадження. Найбільш актуальними виявились такі теми: як вести себе, якщо у дитини істерика (паніка, страх, нервове тремтіння, рухове збудження, агресивна поведінка, апатія тощо) – 56% опитаних; як стабілізувати свій емоційний стан – 43,9%; активності з дітьми в укритті – 41,5%; як говорити з дітьми про війну – 41,5%; важливі навички в період стресу: прийоми, які допомагають опанувати себе31,7%; розпізнавання та подолання психологічних, емоційних труднощів дітей – 29,3%. Для покращення комунікації з педагогами в рамках проєкту по закладам освіти були створені групи у Viber.

Перші «ранкові зустрічі» були присвячені важливості психічного та фізичного здоров’я педагогів. Психолог Центру ознайомила педагогів з техніками та прийомами покращення власного психоемоційного стану. В ході зустрічі педагоги використовували дихальні вправи, опанували техніки самовідновлення та накопичення власних ресурсів.

konotopcprpp