Site Loader
Новини

Петанк – це гра, яка не потребує «фізичної форми», бо грати можуть всі, навіть учні, звільнені від уроків фізкультури, які, наприклад, не можуть бігати. Петанк розвиває силу, точність, спритність, окомір, волю та витримку. Ще одним позитивним аспектом цього виду є можливість гри на свіжому повітрі.

14 грудня 2022 року відбувся майстер-клас для професійної спільноти учителів фізичної культури міста «Петанк. Правила та особливості гри». Керівник майстер-класу, учителька фізичної культури Конотопського ліцею №5 Набієва Олена Вікторівна поділилася досвідом впровадження навчального модулю «Петанк».

В актуальності теми майстер-класу було зазначено, що рухливі та спортивні ігри всебічно впливають на фізичний і гармонійний розвиток дитячої особистості й дають змогу встановити змістовні опосередковані взаємини в дитячому колективі.

Практичну частину майстер-класу Олена Вікторівна провела як  урок фізичної культури для присутніх вчителів, продемонструвавши власні інноваційні підходи в освітньому процесі з фізичної культури, використання дидактичного забезпечення, графічні та стендові засоби демонстрації результатів контролю гри, нестандартне обладнання тощо.

Під час практичного блоку заходу вчителі мали змогу не лише ознайомитися, але й взяти безпосередню участь у розгляді таких етапів уроку:

  • Організація уроку по-новому
  • Розминка – рухлива гра
  • Історія вининкнення петанку
  • Відпрацювання елементів гри
  • Командна гра в петанк
  • Рефлексія

По закінченню майстер-класу були підведенні підсумки, присутні висловили своє враження про модуль «Петанк», зробили висновки, що його можна впроваджувати, бо весь інветар для гри  можна виготовити своїми силами.

Дякуємо адміністраціі Контопського ліцею №12 за надане приміщення для проведення майстер-класу.

konotopcprpp