Site Loader
Новини

     24 листопада 2022 року на базі Конотопського центру дитячо-юнацької творчості за ініціативою Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради була проведена нарада для практичних психологів і соціальних педагогів усіх типів закладів освіти Конотопської громади щодо реалізації в місті обласного проєкту “Завжди поруч”. В умовах російської воєнної агресії серед дітей та дорослих набувають поширення прояви порушення психічного здоров’я. З огляду на це, одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти в умовах воєнного стану, є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, збереження та зміцнення їх ментального здоров’я. Тому з метою надання психологічної підтримки педагогам, як умови збереження психічного здоров’я здобувачів освіти, і був запроваджений проєкт “Завжди поруч”.
     В ході наради психолог Центру Олена Шкурко розповіла про етапи проєкту, надала методичні рекомендації щодо технологій його реалізації, наголосила на можливих ризиках та шляхах їх подолання при впровадженні даного проєкту в закладах освіти міста. 
    На нараді була присутня провідна спеціалістка управління освіти Конотопського міської ради Анастасія Кавунник, яка ознайомили присутніх з основними нормативними документами щодо реалізації проєкту, наголосила на організаційних питаннях, розповіла про фінальний етап проєкту та узагальнення кращого досвіду.
    На зустрічі говорилося про висвітлення роботи практичних психологів і соціальних педагогів на веб-сайтах закладів освіти, а також у соціальній мережі Facebook.

Marina