Site Loader
Новини

Онлайн-курс «Стартуємо до успішної школи» є першим із циклу чотирьох курсів «30 кроків до нової української школи: навчаємо громадянина». Курс допоможе розібратися з тонкощами філософії Нової української школи. Пояснить, як нові ціннісні засади перетворити в щоденну шкільну практику, як за допомогою простих і ефективних прийомів формувати активну громадянську позицію ваших учнів. Розкаже, як вибудовувати якісне освітнє середовище не на папері, а в класах, коридорах і на подвір’ї школи.

ЧОМУ ВИ НАВЧИТЕСЯ?

Завдяки опрацюванню запропонованих матеріалів і виконанню інтерактивних завдань, ви дізнаєтеся про зміни в сучасній українській освіті та можливості їх реалізації у вашій школі. З’ясуєте, навіщо потрібна внутрішня система оцінки якості освіти і які можливості дає автономія школи. Зрозумієте особливості компетентнісного підходу та ціннісно орієнтованого навчання. На прикладах ознайомитеся з поняттями «громадянські компетентності», «культура демократії» та «культура прав людини» в школі. Отримаєте дієві поради з протидії дискримінації в освіті, вирішення конфліктів, створення та організації діяльності шкільної служби медіації.

ОЗНАЙОМИТИСЯ З КУРСОМ

Курс розроблений у рамках програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», яку реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда та Міністерство освіти і науки України за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. Імплементаційні партнери програми ― Центр освітніх ініціатив (Львів) та ІСАР «Єднання» (Київ).

konotopcprpp