Site Loader
Новини

Як видавати документи про освіту учням 9 та 11 класів?

Відповідно до наказу МОН від 01.04.2022 №290 видача документів про освіту та заповнення додатків до них здійснюється відповідним закладом освіти.

У випадку, якщо на час закінчення навчального року заклад освіти не функціонує, видачу свідоцтв та заповнення додатків до них може здійснити інший заклад освіти за місцем перебування випускника (для учнів, які перебувають за кордоном – будь-який заклад освіти в Україні), визначений органом управління у сфері освіти.

У цьому випадку у додатку уповноваженою особою закладу освіти, що заповнила додаток до свідоцтва, робиться запис з посиланням на наказ, “Додаток заповнено на підставі наказу МОН від 01.04.2022 №290”


Чи потрібно вести Книгу видачі свідоцтв про закінчення початкової школи?

Заводити окрему книгу по видачі свідоцтв не потрібно.

Відповідно до пункту 3 розділу III «Порядку виготовлення, видачі та обліку документів про початкову освіту», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 02 липня 2021 року № 767, документи про освіту зберігаються в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). У пункті 12 розділу III зазначеного Порядку облік документів про освіту здійснюється в ЄДЕБО.


Як переводити учнів на наступний рік навчання, якщо дитина впродовж березня-травня навчалася в іншому закладі освіти  і надає підсумкові результати за 2 семестр і за рік?

Відповідно до наказу МОН від 14.07.2015 №762 (зі змінами) «Про затвердження Порядку переведення учнів закладу загальної середньої освіти на наступний рік навчання» слова “до наступного класу” замінено словами “на наступний рік навчання”

Переведення учнів на наступний рік навчання відбувається на підставі результатів підсумкового (семестрового та річного) оцінювання і на підставі  рішення педагогічної ради, затвердженого наказом керівника.

Якщо учень  зарахований  до вашого закладу освіти, в кінці навчального року має бути рішення педагогічної ради про переведення учня на наступний рік навчання на підставі результатів підсумкового оцінювання з іншого закладу освіти.

Учні 1-10 класів можуть бути не переведені на наступний рік навчання та залишені для повторного здобуття загальної середньої освіти у тому самому класі на підставі письмової заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників (наказ МОН від 01.04.2022 №290)

Учні, які закінчили 4 і 9 клас, переводяться на наступний рік навчання.

 

konotopcprpp