Site Loader
Новини

ОЗНАЙОМЛЮЄМО З ГРАФІКАМИ ТА ДІАГРАМАМИ:
цікаві завдання для дітей молодших класів

 

1. Діаграма «Яка тварина тобі подобається найбільше?»

Діти голосують за ту тварину, що їм подобається найбільше: на стенді з прикріпленими на ньому зображеннями тварин діти розміщують картку зі своїм ім’ям над карткою їхнього фаворита. Після того як голосування завершено – вчитель акцентує увагу дітей на тому, яка тварина виявилася найпопулярнішою та набрала більшу кількість голосів, і навпаки.

2.«Іграшкова» діаграма

Використовуйте машинки, потяги або інші іграшки для створення простих діаграм. Діти можуть сортувати іграшки за кольором, довжиною, типом, кількістю коліс… Варіантів безліч!

3. Боулінг

Після кожної спроби діти відмічають кількість збитих кегль. Для гри в боулінг можна також використовувати звичайні пластикові стаканчики та м’ячик.

4. Графік «Спостереження за погодою»

Учні відстежують зміни температури повітря протягом доби (тижня, місяця) та використовують отримані дані для побудови графіка.

5. «Skittles» діаграма

Діти рахують кількість різнокольорових цукерок «Skittles» та створюють відповідний круговий графік, потім з’ясовують частку та відсоток кожного кольору відносно загальної кількості цукерок.

6. Об’ємна діаграма

Таку об’ємну стовпчасту діаграму можна використовувати для ведення статистики прочитаних книг, наприклад, за літні канікули.

7. Гістограма «Шлях до школи»

Для побудови такої гістограми діти визначають, хто у який спосіб дістається до школи: пішки, на велосипеді, машиною чи автобусом. Отримані дані відображають у вигляді гістограми.

8. Діаграма імені

На стіннівці (або дошці) учні пишуть свої імена та визначають ім’я з найбільшою та найменшою кількістю літер.

Науково-методичний журнал «Педагогічна майстерня» №10(118) жовтень 2020 р.

 

Marina