Site Loader
Новини

    23 лютого 2024 року Вікторія ФЕДОРЧЕНКО, учитель трудового навчання Конотопського ліцею №11, провела майстер-клас «Нові прогресивні технології  – шлях до формування творчої особистості». 

    Відомо, інформаційно-комунікаційні технології одні із основних видів креативних технологій, важливою властивістю яких є інтерактивність, що надає користувачеві можливість зворотного зв’язку, можливість підвищити зацікавленість до предмета, можливість використання різноманітних прийомів та методів при проведенні уроків та сприяє кращому засвоєнню матеріалу.

     Творчі здібності пов’язуються зі створенням нового, оригінального продукту, з пошуком нових засобів, методів отримання інформації та реалізації її у практичній діяльності. Найбільш ефективно ці завдання можуть бути вирішені шляхом використання в навчанні сучасних педагогічних технологій у поєднанні з інформаційними засобами, які забезпечують цілісний розвиток особистості, становлення її творчого потенціалу.

     Отже, на своєму майстер-класі Вікторія ФЕДОРЧЕНКО поділилася досвідом роботи щодо використання додатків Google, освітніми платформами, які вона використовує на своїх уроках, ознайомила із своїм блогом «Подих творчості». Зосередила увагу присутніх педагогів на активному використанні у своїй педагогічній діяльності сервісу BookWidgets, який дає широкі можливості для творчості вчителя, адже це велика бібліотека чудових інтерактивних інструментів, які допомагають створити неймовірно цікавий навчальний контент.

     По завершенню усі присутні отримали від Вікторії Володимирівни приємні весняні подарунки створені нею власноруч.

     Враховуючи все вище сказане можна підсумувати, що використання інформаційно-комунікаційних технологій розширює можливості навчально-виховного процесу, забезпечує ефективність освіти, готує молоде покоління до життя в інформаційному просторі,  дає можливість для розвитку творчого потенціалу учнів.

 

 

 

Marina