Site Loader
Новини

     Із стрімким розвитком технологій освіти, проєкти, спрямовані на впровадження змішаного та дистанційного навчання, набувають все більшого значення. З 12-21 грудня 2023 року на базі Конотопського ліцею №5 вчителі початкових класів міста взяли участь у тренінгу “Дізнайся: про змішане та дистанційне навчання”, який реалізується громадською спілкою «Освіторія» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) і Уряду Японії. Тренінг проводила Хоменко Марина сертифікований тренер, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради.

     Однією з ключових функцій вчителів у цьому проєкті є активна участь у власному навчанні та саморозвитку. Вчителі, беручи участь у тренінгу, навчилися створювати цікаві інтерактивні уроки з використанням цифрових ресурсів. Конструктор уроку складався з окремих пазлів, які допомогли кожному вчителю вибудувати чіткий алгоритм при плануванні конспекту уроку. Також учасники курсу адаптували готовий урок до формату дистанційного (змішаного) навчання, ознайомилися з використанням універсального дизайну, технологій «натхненного навчання», АВС навчання, зворотного дизайну.

     Участь у проєкті “Дізнайся про змішане та дистанційне Навчання” не тільки збагатила вчителів новими знаннями та навичками, але й дала їм можливість бути керівниками змін у світі освіти. Педагоги отримали нові методики, вивчили інноваційні технології, набули практичних навичок з використання цифрових інструментів у навчальному процесі. Після навчання педагоги готові ефективно використовувати технології та створювати умови для розвитку учнів, враховуючи вимоги сучасного суспільства.

 

 

Marina