Site Loader
Новини

     Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради, спільноти практичних психологів та соціальних педагогів міста, в рамках атестації практичного психолога ДНЗ №7 «Золотий ключик» Огієнко Оксани 27 січня 2023 року відбувся семінар-практикум для практичних психологів дошкільних закладів міста на тему «Надання психологічної підтримки та збереження психологічного здоров’я дітей дошкільного віку в сучасних умовах». Під час заходу вона провела заняття з дітьми старшої групи «В країні Пухнастиків». Дошкільнята не тільки поглибили знання про емоції та настрої, а й вчилися керувати емоційними станами, розвивали навички саморегуляції та отримали насолоду від занурення у світ гри та творчості.

     У ході семінару-практикуму психологом Центру Шкурко Оленою разом з практичними психологами були розглянуті теоретичні питання, обговорений досвід використання новітніх тенденцій у наданні психологічної підтримки дошкільникам в умовах воєнного стану в країні. Також практичним психологом Огієнко О.М. була підготовлена доповідь – презентація «Збереження та зміцнення психологічного здоров’я дошкільнят в сучасних реаліях». Практичний психолог ДНЗ №11 Йовчева О.М. презентувала досвід з теми «Психологічна підтримка дітей в умовах війни (за матеріалами психологині С.Ройз)»; психолог ДНЗ №8 «Волошка» Немировець Т.О. висвітлила питання «Перша психологічна допомога дітям дошкільного віку». У ході зустрічі для учасників семінару вихователька Піюк Наталія провела майстер-клас «Котики-талісмани», підтримуючи ідею незламності українського духу у війні.

     Незважаючи на «повітряні тривоги» та виклики сьогодення, практичні психологи нашого міста продовжують працювати, ділитися досвідом та практичними надбаннями у психологічній підтримці дошкільників. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Marina