Site Loader
Новини
Єдиної стратегії успіху не існує. Але позитив, гнучкість, бажання продовжувати вдосконалюватися та емпатія допоможуть на цьому шляху.

Image

Чудова професія – учитель. Розпочався навчальний рік, молоді педагоги вступають до шкільної системи, переживаючи і долаючи різні виклики. Наразі це час інновацій з новими інформаційними технологіями та стратегіями навчання, які пропонують безліч захоплюючих способів спілкування та навчання учнів. Не бійтеся! Так само, як діти, ви вчитеся на своєму досвіді. Тому вдосконалюйтеся, розвивайтеся. В цьому вам допоможе професійний стандарт вчителя, який визначає чіткі орієнтири власного професійного розвитку, дозволяє вибудовувати індивідуальну освітню траєкторію.

Збалансуйте свій час, приймаючи допомогу, насолоджуючись життям поза навчанням і не чекаючи досконалості! 
Читати
Використовуйте звичайний, природний голос. Кожен учитель повинен пам’ятати, що підвищувати голос, щоб привернути увагу учнів, — не найкращий спосіб. І стрес, який це викликає, і атмосфера, яку він створює в кімнаті, просто не варті того. Учні будуть відображати рівень вашого голосу, тому уникайте підвищеного тону. Якщо ви хочете, щоб діти говорили з нормальною, приємною гучністю, ви повинні робити те саме. Якщо хочете відрізнити свій тон, то ви просите студентів відкласти свої зошити та об’єднатися в групи, використовуючи діловий тон. Якщо ви ставите запитання про персонажа короткого оповідання чи про внесок Римської імперії, використовуйте запрошуючий, розмовний тон.

Задавайте запитання. Ви не могли задати достатньо запитань. Це не ознака слабкості, це ознака того, що ви швидко розвиваєтеся.

Вільно спілкуйтеся державною мовою на професійну тематику, використовуючи сучасну термінологію та систему понять

Влучно застосовуйте інтонаційні та позамовні засоби виразності мовлення

Використовуйте сигнали руками та іншу невербальну комунікацію: тримайте одну руку в повітрі та встановлюйте зоровий контакт з учнями — це чудовий спосіб заспокоїти клас і привернути їх увагу. Учням потрібен деякий час, щоб звикнути до цього як до рутини, але це працює чудово. Попросіть їх підняти руку разом з вами, поки всі не встануть. Потім опустіть свою руку і говоріть.

Аргументовано висловлюйте власні думки державною мовою; вичерпно та чітко відповідайте на запитання учнів про різні аспекти навчального матеріалу

Ведіть щоденник, у якому відзначайте свої успіхи та сфери, над якими ви хочете працювати
Image

План на рік. Звучить просто, правда? Ви здивуєтеся, як легко заблукати в повсякденних труднощах викладання та втратити з поля зору довгострокові цілі зі своїми учнями. Ось чому вже в серпні, коли ви ще насолоджуєтеся останніми тижнями літніх канікул, ви повинні почати складати план постановки цілей. Кожного тижня або двох приділяйте час перегляду своїх цілей, а потім перегляньте загальний список цілей на навчальний рік.

Будьте свідомі щодо того, як ви використовуєте технології

Перш ніж вибрати інструмент для використання, дайте відповідь на такі запитання: чого ви хочете, щоб учні навчилися в результаті навчання? Як конкретний тип інструменту допоможе в цьому?

  Що необхідно знати?

Комп'ютеризація та інформаційна грамотність

Учитель повинен знати, як ідентифікувати, організовувати, отримувати, зберігати та аналізувати інформацію та цифровий контент, оцінюючи його призначення.

Спілкування та розробка

Ця компетентність означає, що вчитель має опанувати комунікацію в цифровому середовищі, ділитися ресурсами та інструментами, взаємодіяти та брати участь у професійних спільнотах.

Створення цифрового контенту

Учитель повинен знати, як створювати та редагувати новий контент, зв’язувати та переробляти попередні знання та інформацію, створювати вікторини, мультимедійний контент та інше.

Безпека

Це важливий і ключовий цифровий навик, який складається з особистого захисту, захисту даних, захисту цифрової ідентифікації, використання безпеки в мережі Internet.

Партнерство між батьками і школою покращує навчання учнів!

Докладайте зусилля, щоб налагодити стосунки з батьками ваших учнів. У перший день будьте доброзичливими та привітними. Це те, що залишить враження надовго. Відверто спілкуйтеся з батьками про хороше і погане, щоб налагодити стосунки. Будьте відкритими і доступними, коли вашим батькам потрібно зв’язатися або поспілкуватися з вами, так ви завоюєте їх довіру. Докладайте зусилля, демонструючи свою турботу про благополуччя їхніх дітей.

Спробуйте залучити батьків до навчального процесу та заохочуйте їх підтримувати шкільні дисциплінарні процеси та процедури.
Будьте ввічливими і спокійними у спілкуванні з батьками. Постійно нагадуйте їм, що будь-яке обговорення дитини має відбуватися з урахуванням інтересів дитини.
Будьте пристрасними, позитивними та ентузіастами у своїй роботі. Завжди у спілкуванні з дітьми, батьками виявляйте стриманість, самоконтроль і наполегливість, заявляючи, все, що ви робите, в  інтересах дітей.
Image

Marina