Site Loader
Новини

         Відповідно до плану роботи  Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради, Конотопського інклюзивно-ресурсного центру, плану роботи професійної спільноти вчителів інклюзивної форми навчання 6 квітня 2022 року для вчителі, асистентів вчителів інклюзивних класів, практичних психологів міста у онлайн-форматі відбувся навчально-практичний семінар «Організація дистанційного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнних дій». В ході семінару були розглянуті питання організації дистанційної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами під час війни. Керівник Конотопського інклюзивно-ресурсного центру Блонова Т.М. розповіла про особливості та основні правила організації дистанційного навчання дітей з особливими освітніми потребами у воєнний період, приділила увагу роботі з батьками та психологічному супроводу дітей даної категорії.

        Практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру Сільченко Т.А. надала корисні рекомендації для батьків і педагогів  щодо прийомів та технік стабілізації психологічного стану в кризовій ситуації.

        Психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Шкурко О.С. розповіла про ознаки стресу та ознайомила з рекомендаціями щодо надання ефективної психологічної  допомоги дитині, яка перебуває у стресі. Також в своєму виступі  Шкурко О.С. наголосила  на важливості психологічної підтримки у цей складний час та обов’язковому проведенні під час дистанційного навчання психологічних хвилин для дітей з особливими освітніми потребами.

 

 

Marina