Site Loader
Новини

          27 січня 2022 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулося чергове засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів. Розпочала роботу засідання керівник спільноти практичний психолог ДНЗ № 1 «Орлятко» Панчук І.І., яка проаналізувала роботу спільноти за І півріччя 2021-2022 навчального року та розповіла про планування на ІІ півріччя.

          Психолог ЦПРПП  Шкурко О.С. ознайомила присутніх з етапами проходження атестації, здійсненням експертної оцінки діяльності  практичних психологів, що атестуються, наголосила на основних вимогах щодо атестації спеціалістів психологічної служби. Також психолог ознайомила спеціалістів  з результатами ІІ етапу Всеукраїнського  конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінаціях «Просвітницькі програми та надала роз’яснення щодо використання  інформаційних матеріалів «Раннє виявлення психічних розладів у дітей та підлітків», розроблених Державною установою «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров’я України».

           На зібранні спільноти також були присутня Комар І.І., директор Конотопського міського центу соціальних служб, яка розповіла про роботу центру щодо підтримки осіб, які постраждали  від випадків домашнього насильства  та значну увагу з боку держави до даної проблеми. Також виступила керівник спеціалізованої служби Конотопського міського центру соціальних служб Шевчук Н.М., яка розповіла про особливості роботи спеціалізованої служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі».

           В ході засідання спільноти для практичних психологів та соціальних педагогів були проведені  психологічні практикуми  «Технології роботи з батьками дітей з особливими освітніми потребами» (тренер Панчук І.І., практичний психолог ДНЗ № 1 «Орлятко»)  та  практикум «Космічна одісея», (тренер, практичний психолог Конотопської загальноосвітньої школи ім. Гуляницького № 7 Хомік Н.С.).

           Засідання проходило  у творчій сприятливій атмосфері, спеціалісти психологічної служби отримали необхідну інформацію, яка допоможе краще скоординувати їх діяльність  та отримали корисний практичний досвід.

konotopcprpp