Site Loader
Новини

З метою удосконалення професійної майстерності вчителів Центр професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради з 14.06.2021 по 18.06.2021 координував роботу підсумкових засідань професійних спільнот вчителів міста з теми: «Консультування з питань планування та визначення траєкторії професійного розвитку».  За підтримки Центру в онлайн-режимі на платформі Teams було організовано 24 засідання професійних спільнот.

«Удосконалення методичної майстерності – це передусім самоосвіта, особисті ваші зусилля,
спрямовані на підвищення власної культури праці і в першу чергу культури мислення»

В. Сухомлинський

У ході зустрічі учасники були проконсультовані з таких питань:

    • самоосвіта вчителя;
    • підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
    • про атестацію педагогічних працівників;
    • про професійний стандарт «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти»; «Вчитель із початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)»;
    • індивідуальна освітня траєкторія вчителя.

Психолог  Центру Шкурко О.С.  проконсультувала  педагогічних працівників з питання профілактики стресів у процесі  формування позитивного мислення та надала рекомендації як організувати свій час, щоб уникнути стресів, зробила настанови на здоровий спосіб життя для підвищення адаптивного потенціалу.

Під час проведення онлайн-зустрічей  члени  професійних спільнот підвели підсумки роботи за 2020-2021 навчальний рік, поділилися власним досвідом роботи над методичною проблемою, визначили основні напрямки роботи спільноти на наступний навчальний рік.

Marina