Site Loader
Новини

Відповідно до плану роботи професійної спільноти вчителів історії та суспільних дисциплін на 2023-2024 навчальний рік 15 лютого 2024 року на базі Конотопського ліцею № 9 було проведене практичне засідання професійної спільноти вчителів історії.

В ході засідання вчителі відвідали заняття з елементами тренінгу вчителя історії Конотопського ліцею № 9 Шако Оксани Миколаївни з теми: «Розвиток критичного мислення на уроках історії та суспільних дисциплін». Оксана Миколаївна ознайомила присутніх із цілями та завданням вправ критичного мислення; зосередила увагу на тому, що вони допомагають познайомитися з діяльністю учня, який критично мислить, дають можливість педагогу проаналізувати їх, такі завдання можна використовувати на різних етапах уроку. Вчителі активно долучилися до виконання таких вправ, як: «Знайомство», «Колаж», «Хто я», «Знайди пару», «Реклама», «Інтерв’ю у історичної особи» та інші.

Вчитель історії Конотопського ліцею №1 Белевщук Іван Миколайович поділився досвідом роботи з обдарованими учнями з теми «Шляхи підготовки та результативність участі в інтелектуальних конкурсах», ознайомив з результативністю та досягненнями своїх учнів у цьому напрямку роботи.

Консультант ЦПРПП Худенко Валентина Павлівна ознайомила присутніх із наказом МОН від 02.10.2023 №1186 «Про проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників у 2023-2024 роках (7 клас)», вчителі визначилися з модельними програмами з Історії України та Всесвітньої історії для 7-9 класів НУШ, а також обговорили та детально ознайомилися з підручниками для 7 класу НУШ, електронними додатками до них.

На засіданні панувала атмосфера доброзичливості, вчителі історії обмінялися досвідом та отримали позитивні враження від роботи.

konotopcprpp