Site Loader
Новини

     Від стану психологічного благополуччя педагога безпосередньо залежить ефективність його виховного впливу на учнів: емоційний стан учителя відображається на якості всього освітнього процесу. Психологічна профілактика, як один із видів надання психологічної допомоги, спрямована на формування необхідних стресостійких якостей, які сприяють ефективній соціалізації особистості та адаптації до кризових життєвих умов.

     26 жовтня 2023 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Сумської області проведений оздоровчий коучинг «Шлях до себе» із залученням психолога Центру Олени Шкурко та вчителя трудового навчання Конотопського ліцею №3 Галини Обруч.

     На початку заходу консультант Центру Валентина Худенко налаштувала учасників на роботу, виконала вправу на активізацію  уваги та наголосила на важливості в ці часи дбати про себе.

    Психолог Шкурко Олена провела для педагогів  арт-терапевтичну техніку «Енергія», учасники мали змогу попрацювати з внутрішнім станом, відслідкувати причини втрати власної енергії, відшукати ресурси на відновлення балансу.

    На майстер-класі «Виготовлення патріотичного браслета» вчитель Ганна Обруч вчила педагогів  виготовляти патріотичні браслети, які будуть використовуватись як обереги нашими захисниками.

    Усі учасники заходу отримали задоволення від спілкування та своєї творчої роботи.

Marina