Site Loader
Новини

     Минулорічної весни весь світ вимушено перейшов в онлайн. Це і онлайн-навчання, і онлайн-зустрічі, але усім учасникам освітнього процесу так не вистачає живого контакту з аудиторією. Тож вчителі історії міста з радістю зустрілись 8 лютого 2023 року в Конотопському ліцеї №2 на практичному засіданні професійної спільноти учителів історії м. Конотоп.

      В рамках заходу,  вчитель історії Прокопець Віктор Михайлович, провів показовий урок у 6 класі з теми «Походи Александра Македонського. Утворення імперії». На уроці, для підвищення зацікавленості, учні переглянули на інтерактивній дошці історичне відео, закріпили вміння працювати з історичною картою, складати історичний портрет, давати відповіді на поставлені проблемні питання.  

     Учитель Черняк Наталія Василівна провела майстерку для педагогів «10 вправ для розвитку медіаграмотності на уроках історії». Вона показала, як практично застосовувати вправи з медіаграмотності на уроках історії, адже медіаконтент є тим інструментом, який дозволяє значно розширити межі традиційного уроку.  Серед вправ, які виконували вчителі були такі, як: «Сніжинка», «Співставляй та аналізуй», «Світлофор», «Аналіз тексту», «Історичний колаж», «Руйнівники стереотипів» та інші.

     Заняття з елементами тренінгу провела Матвійчук Олена Борисівна з теми «Як реалізувати принцип участі на прикладі симуляційної гри». На занятті вчителька ознайомила присутніх з системою підготовчих вправ, які розвивають культуру партнерства, вчителі дослідили етапи проведення симуляційної гри.

    Спільнота учителів історії висловлює щирі слова вдячності усім педагогам, учням та адміністрації Конотопського ліцею №2 за можливість долучитись до цікавого та змістовного заходу.

Marina