Site Loader
Новини

“Критичне мислення –  це складний процес, що починається з ознайомлення з інформацією, а закінчується прийняттям рішення” ( Шарко В.Д.).

11 лютого 2022 року на базі Конотопської спеціальної школи №9 відбулося практичне засідання професійної спільноти вчителів 4 класів у формі майстер-класу, на якому присутні мали можливість ознайомитися з досвідом роботи вчителя Браженко Наталії Олексіївни з теми «Розвиток позитивної мотивації до навчання в учнів шляхом формування критичного мислення».

Під час майстер-класу Наталією Олексіївною було проведено ряд цікавих вправ, таких як «Сенкан», «Знайди помилку», «Вінегрет з казок», «Співаночка», «Ромашка Блума» тощо. Саме вони сприяють розвитку критичного, логічного мислення, творчих здібностей, умінню самостійно здобувати знання, пошукової діяльності учнів, позитивно налаштовують учня до уроку. Присутні вчителі були залучені до виконання вправ на розвиток критичного мислення, які у подальшому можуть застосовувати на різних етапах уроку.

Використання вправ для розвитку критичного мислення, дозволяє підвищити мотивацію учнів до навчання і допомагає вчителеві більш раціонально і практично організовувати освітній процес.

Дякуємо адміністрації закладу за гостинність, а Наталії Олексіївни за цікавий та цінний досвід.

Marina