Site Loader
Новини

17 грудня 2021 року на базі Конотопської гімназії відбулося засідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів міста. Гості навчального закладу мали можливість переглянути виховний захід «З любов’ю про рідний край» організований для учнів 4(8) класу гімназії провідним бібіліотекарем Лідією Іванівною Стрілець.

Зустріч розпочалась вітальним словом директора гімназії Тетяни Кириченко, яка привітала присутніх та наголосила на важливості існування шкільних бібліотек, де кожен з нас може отримати душевний спокій, втіху, моральне оновлення і щастя, якщо володіє дорогоцінним ключем, який відкриває таємниці дверей цієї скарбниці. Присутні змогли  поринути як в історію рідного краю, так і познайомитися із видатними сучасниками Сумщини та Конотопщини. Учасники презентували видатних особистостей Конотопа та їхній внесок у розвиток міста та держави. Цікаво було почути про маловідомого художника Андрія Сологуба, Івана Хижняка – ініціатора створення власного електротранспорту у місті, Ніну Велігоцьку- художницю, що працювала у стилі неопримітивізму та є авторкою книг, присвячених образотворчому мистецтву. Наступною сторінкою заходу стала гра-вікторина «Сім чудес Сумщини». І як же без книги! Лідія Іванівна змогла розкрити велич нашого краю розповідаючи та цитуючи книги Олександра Олеся, Івана Багряного, Остапа Вишні. Презентувала  виставку «Письменники сучасності», та прорекламувала книги таких авторів як  Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Олесі Яремчук та інших.

Присутні колеги ділилися враженнями від переглянутого заходу та визначили, що саме такі заходи сприяють вихованню в учнів духовних цінностей, розвивають  естетичне сприйняття та спрямовують на творчу діяльність.

Marina