Site Loader
Новини

За підтримки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради на платформі Teams 12, 19 листопада 2021 року був проведений тренінг з медіаграмотності «Маніпуляція в інформаційному просторі» Борисенко Оленою Миколаївною, вчителем української мови та літератури Конотопської гімназії. Тренінги організовані для педагогічних працівників дошкільної, позашкільної освіти та загальної середньої освіти.

У ході занять Олена Миколаївна роз’яснила, що таке медіаосвіта і медіаграмотність, озвучила найбільш гострі та актуальні питанням, а саме: маніпуляції в медіа, людина і соціальні мережі, як протистояти маніпуляції та пропаганді в медіа.

Під час практичної частини тренінгу учасники були об’єднані в команди, де вчилися відрізняти фейк від правдивої інформації; як не потрапити на гачок маніпулювання та критично оцінити контент.

Сучасна епоха – епоха радикальних перетворень, у тому числі в освітній сфері, тому сучасній людині  важливо критично свідомо сприймати і критично тлумачити інформацію.

Marina