Site Loader
Новини

Краєзнавча робота має посісти важливе місце в діяльності шкільних бібліотек, щоб за допомогою краєзнавчих матеріалів сприяти вихованню у молоді патріотизму, національної свідомості, високої моралі. Саме через знайомство з історією своєї малої батьківщини, бібліотекарі можуть найбільш повно та відповідально ставитись до пропаганди літератури. Тому на початку жовтня 2021 року відбувся виїзний семінар-практикум «Бібліотечне краєзнавство: нові тенденції та традиційні цінності» за ініціативи професійної спільноти бібліотекарів закладів загальної середньої освіти спільно з управлінням освіти  Конотопської міської ради та Центром професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради до міста Ромни.

Учасники заходу ознайомилися з експозиціями Роменського краєзнавчого музею, історією міста Ромни, відвідали музей П.Калнишевського. Головою професійної спільноти бібліотекарів ЗЗСО Наталією Ляляєвою під час роботи виїзного засідання було наголошено на важливості пропаганди  краєзнавчих матеріалів серед учнів закладів освіти, проаналізовано різні форми бібліотечної роботи по знайомству з історією рідного краю.

Підсумовуючи  роботу семінару, учасники визначили важливість краєзнавчої роботи в бібліотеках закладів загальної середньої освіти, визначили сучасні напрямки популяризації краєзнавчих матеріалів.

Marina